Mobiele dienst BeterDichtbij maakt communicatie tussen artsen en patiënten eenvoudig

15-08-2019

Tjerk de Ruiter is revalidatiearts en zijn doel is om zijn patiënten te helpen zelfstandig te leven. BeterDichtbij helpt hem daarbij. Deze mobiele dienst maakt communicatie tussen artsen en hun patiënten eenvoudig mogelijk. “Dit is het instrument om de regie aan de patiënt te geven”

De Ruiter en zijn patiënten kunnen hiermee niet alleen berichten, maar ook onder meer onderzoeksuitslagen, röntgenfoto’s, revalidatieoefeningen en zelfmetingen uitwisselen. “Met BeterDichtbij hebben we een fantastisch instrument om de regie aan de patiënt te geven,” aldus De Ruiter.

Vinger aan de pols, terwijl de patiënt zelf aan de slag is
“Ik wil dat mijn patiënt verder kan en thuis zijn oefeningen doet, zonder daarvoor altijd naar het ziekenhuis te hoeven. Maar dan wil ik ook zeker weten dat hij zijn oefeningen doet.” Voor Tjerk de Ruiter is BeterDichtbij een manier om vinger aan de pols te houden, en tegelijk de verantwoordelijkheid bij de patiënt te leggen. “Hiermee hebben we een fantastisch instrument om de regie aan de patiënt te gevenBovendien zit mijn poli erg vol, ik heb simpelweg de tijd niet om mensen heel frequent te zien. Ik kan nu wel regelmatig en eenvoudig contact hebben met mijn patiënten.”

BeterDichtbij in Saxenburgh Medisch Centrum: samen de zorg makkelijker maken
Samen de zorg makkelijker maken. Daar werken we aan met BeterDichtbij, initiatief van en voor de zorgsector. Als digitale dienst maken we het voor mensen mogelijk om in gesprek te gaan met de eigen arts of andere zorgverlener: eenvoudig en veilig. Iedere dag werken we eraan om BeterDichtbij optimaal aan te laten sluiten op de wensen van gebruikers: van consument tot arts of andere zorgverlener. Saxenburgh Medisch Centrum in het Overijsselse Hardenberg stelde een van de eerste ziekenhuizen BeterDichtbij beschikbaar aan patiënten, er zijn intussen 20 ziekenhuizen gevolgd.

Bekijk hier het filmpje.